Kvalifikace o ligu U17

O víkendu 25.-26.5.2024 odjížděla děvčata kat. U15/17 na kvalifikační turnaj do Žďáru nad Sázavou, kde odherála 4 utkání.

Úvodní utkání jsme začaly s velkým nadšením a odhodláním držet s brňačkama krok. Aktivní obranou jsme tlačily soupeře k chybám a dokázaly jsme jednoduše a rychle skórovat.To ale vydrželo jen pár minut a pak už bylo celé utkání pod vládou brňaček, které nás nepustily téměř k ničemu. Kupily jsme jednu chybu za druhou a soupeřky nám rychle bodově odskočily a pak už to bylo jen velké trápení z naší strany.

KP Brno : Basketky Krnov 108:25

Basketky Krnov : BK Klatovy 57: 89

V neděli nás čekal nejlepší soupeř turnaje, domácí Vlčice ze Ždáru. Tohle utkání bylo z naší strany nejvíc povedené, byť jsme opět prohrály velkým rozdílem. Děvčata ale hrála s velkou chutí a bojovností, s aktivní obranou na míč a snahou o rychlý protiútok a to vše až do poslední vteřiny.

BK Vlčice Žďár : Basketky 82:29

Poslední utkání bylo rozhodující a nám známé soupeřky ze Startu Ostrava. Přes velkou snahu už chyběla fyzická síla a tak se kupily ztráty a nemohoucnost v zakončení. Na soupeřkách byla vidět zkušenost a zaslouženě postoupily do 2.kola kvalifikace.

BK Start OV : Basketky 77:25

Turnaj byl velkou zkušeností pro každou z děvčata. Bylo to fyzicky i psychicky velmi náročné, ale věřím, že nás to zase posune kousek dopředu. Ukázaly se naše slabiny, které nás provází celou sezónu, ale také bylo vidět zlepšení v některých herních činnostech jak jednotlivých hráček, tak v kolektivní souhře.

Body: Petrová A. 31, Zbedinová M. 23, Kročilová M. 22, Palová L. 17, Goldmanová J. 16, Mináriková S. 9, Šebestová K. 8, Čepková V. 4, Trnková A. 2

Velké díky patří také rodičům, kteří přijeli v hojném počtu podpořit děvčata a tvořili v každém utkání domácí atmosféru.