O víkendu se nám v Žákovské lize nepodařilo vyhrát

U14 –
Loko Krnov : BK Frýdek-Místek 35:66
V sobotním utkání jsem doma nastoupily proti doposud neznámému týmu z FM. Úvod zápasu byl zdařilý, skórovaly jsme z rychlé hry. Druhá čtvrtina už byla horší zejména v obrané činnosti a také jsme zaostávaly v bojovnosti a dravosti. Bohužel tento výkon pokračoval i v další čtvrtině, kde jsme daly pouze 3 body. Poslední část byla téměř vyrovnaná a kde se nám občas podařilo zahrát “hoď a běž”.

Loko Krnov : TJ Rožnov p/R 48:57
V neděli nás čekal tým z Rožnova, který má širokou základnu děvčat. Celý první poločas jsme měly problém se zakončením, obranou a také opět s nasazením do hry. Naše děvčata měla více možností skórovat než soupeřky, ale bohužel promarnily spoustu jednoduchých šancí. V obraně jsme byly pomalejší a slabší hlavně na doskoku, z čehož nás Rožnov trestal. Do druhého poločasu ale nastoupil úplně “jiný” domácí tým, který skvělou obranou dotlačil soupeřky k chybám a následně pak rychlými protiútoky snížil skóre na pouhých 5 bodů.
Závěr utkání byl fyzicky náročný a už poznamenaný nepřesným zakončením a ztrátami. Druhý poločas jsme zvítězily 32:24 a děvčata ukázala, že můžou být i v této soutěži vyrovnaným soupeřem.